Undersøgelse: Danskerne skrider fra p-skaderne


Julegaveræset står for døren, og det betyder også, at det er højsæson for parkeringsskader. Nogle erkender dummerten, men mange vælger at tage flugten.

En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidig, afslører en kedelig tendens. For den mørke tid på året er nemlig ikke bare højsæson for parkeringsskader.

Det viser sig også, at de fleste syndere render fra deres ansvar. I undersøgelsen svarer to ud af fem danskere, at de én eller flere gange inden for de seneste tre år har oplevet at komme ud til en bil, der har fået en såkaldt parkeringsskade.

Desværre oplever de fleste – hele 85 procent – også, der ikke er efterfald en seddel med et ‘undskyld’ i forruden.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det er en ærgerlig tendens, at man påfører andre personers ejendele skade, og derefter løber fra regningen. Måske sker det som led i uvidenhed om, hvordan deres egen forsikring dækker uheldet, men det er usolidarisk, hvis man ikke tager ansvar for de skader, man kommer til at lave, siger skadedirektør hos Gjendsidig Henrik Sagild i en pressemeddelse.

Laver man som bilist en parkeringsskade på en anden bil, vil det være den lovpligtige ansvarsforsikring, der dækker skaden.

Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk