Byder som gale: Unik Carrera GT er allerede budt op i 10,3 mill. kr.

Hvor meget skal der til, før du vil give 10 millioner kroner for en bil? Hvad nu hvis der står 550 kilometer på tælleren.

Hvor meget skal der til, før du vil give 10 millioner kroner for en bil? Hvad nu hvis der står 550 kilometer på tælleren.

Denne Porsche Carrera GT har aldrig set asfalt. Næsten aldrig. For i sit 17 år lange liv har den kun tilbagelagt 550 kilometer – i alt. Vi formoder, de fleste er frem og tilbage mellem det lokale Porsche Servicecenter.

På den anden side forklarer kilometertallet hovedsageligt den vanvittige pris. Bilen er nemlig budt op i svimlende 1,6 millioner dollars. Svarende til – ja, du gættede det – 10,3 millioner danske kroner. Altså uden afgift og alt muligt andet djævelskab.

Bilen står nemlig i USA, hvor sælger hævder, at Porschen kun har haft én ejer. Nemlig personen som tog i mod den, da den i sin tid (2005) kom fra fabrikken i Tyskland.Udover det vanvittigt lave kilometertal er bilen eftersigende én af bare 664 Carrera GT som kom til Nordamerika.

Bevist – bilen har kun kørt 342 mil – svarende til 550 km. Det fremgår også af servicebogen.

Skulle du have glemt, hvad sådan en Carrera GT er for en størrelse, så kommer her en lille opsummering.

Hestekræfterne – dem er der 612 af – kommer fra en 5,7-liters ti-cylindret motor, der oprindeligt blev udviklet til motorsport. Noget som Porsche i 11. time trak stikket til. Men ingeniørerne nænnede altså ikke at smide hele arbejdet i skraldespanden, og derfor fik vi den gadegodkendte superbil.

Første gadebil med kulfiberkobling
Det hele er forbundet til en sekstrins manuel gearkasse med en djævels kobling af kulfiber – den første af sin slags i en produktionsbil i øvrigt – og den skal derfor behandles med en vis respekt. Går den i stykker, koster en ny på den helt forkerte side af 200.000 danske kroner.

Til gengæld spurter bilen hele vejen til 330 km/t på toppen. 0 til 100 km/t er ovre på under 4 sekunder. Det vildeste i dette tilfælde? Der er på tidspunktet for denne artikels publicering stadig tid tilbage at byde prisen op i.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder og video af bilen

Hvor meget skal der til, før du vil give 10 millioner kroner for en bil? Hvad nu hvis der står 550 kilometer på tælleren.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk