BMW: Vi dropper ikke forbrændingsmotoren

Alverdens bilfabrikker har på det seneste stået i kø for at sige farvel til forbrændingsmotoren, men i Bayern holder BMW fast.

Audi har allerede meldt det ud, det samme har Volvo, og allerede tilbage i december sidste år lagde Honda tonen an. Bilfabrikkerne siger i stigende grad farvel til forbrændingsmotoren. Eller gør de?


For nogle af dem tror tilsyneladende stadig på, at forbrændingsmotoren har en fremtid. Blandt andre BMW. For allerede dagen efter, at Audi annoncerede sit stop for udviklingen af nye diesel-og benzinmotorer, gik BMW’s administerende direktør Oliver Zipse den anden vej.

– Vi har absolut ingen planer om at stoppe udviklingen af hverken diesel eller benzin-motorer, fortalte Zipse til CNBC.


Det bliver 50/50
Udmeldingen kom dog samtidig med det BMW-ejede mærke MINI’s farvel til forbrændingsmotoren. Det engelske mærke vil således bygge sin sidste benzin-bil allerede i 2025.

Men BMW har altså ingen planer om det samme. Og årsagen ligger lige for, mener den administerende direktør.

– Behovet for forbrændingsmotoren vil være robust i mange år endnu.

Udtalelserne fra Bayern skal dog ses i lyset af, at BMW allerede har fortalt, at halvdelen af deres modelprogram vil bestå af elbiler i 2030.

Uanset hvordan det ser ud om ni år, kan vi altså roligt regne med, at der også vil findes benzin-BMW’er om ni år. Altså som det ser ud nu.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk