Den næste XC90 bliver den sidste Volvo med forbrændingsmotor

De kinesisk-ejede svenskere mener det omstillingen til el ret alvorligt.

Derfor tyder alt på, at den næste XC90 i rækken bliver mærkets sidste bil med forbrændingsmotor, det skriver Motor1.

Den udmelding kommer da heller ikke fra fremmede. Faktisk er det Volvos egen topchef Håkan Samuelsson, der har været ude og give den kommende XC90’er netop det prædikat. Samuelsson ser det nemlig som sandsynligt ‘at den næste XC90 bliver den sidste Volvo med forbrændingsmotor’.

LÆS OGSÅ: Kvinde sigtet for narkokørsel – Var skæv til køreprøven.


At udfase forbrændingsmotoren har dog længe været svenskernes langsigtede plan. Allerede i 2025 vil samlebåndene i det svenske producere elbil halvdelen af tiden.

Ifølge Samuelsson afhænger det hele af, hvor hurtigt Volvos kunder er villige til at skifte til elbiler, og hvor hurtigt infrastrukturen til elbiler ( netværket af ladestandere, red.) bygges op rundt om på markeder, hvor Volvo sælger biler.

LÆS OGSÅ: Nu kan ingen ny Volvo køre mere end 180 km/t

Volvos klare målsætning er da også at være “fuldt ud elektriske, før regeringer verden over gør det til lov, når det kommer til transport’, siger Samuelsson.

Og med hensyn til de forbrændingsmotorer så er den kraftigste XC90 lige nu T8-modellen, der yder 408 hestekræfter og 640 newtonmeter. Alle kræfter kommer fra en firecylindrede turbobenziner med både turbo og kompressor-ladning.


Reklame: