BMW: Folk skal købe færre nye biler og beholde de gamle længere

BMW vil ikke have kunder ud i nye biler. I hvert fald ikke for enhver pris. Det fortalte mærkets bæredygtighedschef for nylig i London.

BMW’s modelprogram bugner som aldrig før. Men det betyder ikke, at mærket nødvendigvis vil have kunderne til at købe nye biler. På et møde i London fortalte mærkets chef for bæredygtighed, at der kan være god mening i at holde ældre biler på vejene.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Mødet handlede om, hvordan bilindustrien kan reducere sit miljømæssige aftryk gennem genbrug. På mødet luftede Monika Dernai idéen om, at holde ældre BMW’er på vejene ved at udstyre dem med nye dele. Det kan være relevant for kunder som måske ikke er akut brug for en helt fabriksny bil men alligevel overvejer det. Det skriver AutoExpress.

– Vi er virkelig nødt til at tænke mere over, hvordan vi forlænger bilers livscyklus. Her taler jeg ikke om brugtbilmarkedet generelt, men om hvordan vi får den enkelte bil til at holde længere, sagde chefen.

– Idéen er, at vi kan friske eksempelvis kabiner op med nye sæder. Vi er nødt til at have efter eftermarked for den slags, og et generelt design af biler hvor eksempelvis sæder nemt kan skiftes ud.

Reklameblok:Monika Dernai kom også ind på noget andet og meget vigtigt – nemlig at bilindustrien ikke kan få alle bilister over i delebiler eller i den offentlige transport. Selvom den samme industri skal tænke bæredygtigt vil der stadig være et stort behov for privatbilismen. Og det vil sandsynligvis næppe ændre sig.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk