Reklame:

BMW ændrer navnene på alle sine modeller

Det viser en række nye varemærke-registreringer hos det tyske patentkontor. 

BMW mener, det er for tidligt at sige farvel til forbrændingsmotoren. Men det betyder ikke, at mærke fra Bayern fornægter elbilen. Tværtimod. Og af samme grund ændrer BMW nu navne på samtlige modeller.

Det viser en række varemærker, som mærket ønsker at registrere i Tyskland. Det skriver CarBuzz. Helt præcist hvordan BMW har tænkt sig at bruge de mange nye modelnavne fremgår ikke af de papirer, som de tyske myndigheder har liggende.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: Har “ingen” konsekvens nu – ny bødeform kan være på vej til danske bilister

Men der er mange navne at tage af. Eksempelvis iX750, X750 og i750. Der er også iX130 og i120 at finde blandt de nye navne. BMW har ikke sagt noget, om hvordan man vil bruge de mange nye navne.

Men ved at bruge lidt af mærkets egen logik, kan vi nærme os en plausibel forklaring. ‘i’ før nogle tal er helt elektrisk modeller. Mens ‘X’ som vi allerede kender det står for firehjulstræk.

Kun ét M-navn
Der er altså meget sandsynligt flere helt elektriske modeller på vej. Bl.a. en helt elektriske X7’er med firehjulstræk, iX750.

Reklameblok:




LÆS OGSÅ: Medie: Audi ændrer modelnavne… igen

Når det kommer til fossilbiler – for dem fortsætter BMW med at bygge – hopper det lille ‘i’ om på den anden side af modelnavnet. Altså som vi kender allerede kender det. Eksempelvis 340i, 530i osv. Ligesom man holder fast i diesel-betegnelsen ‘d’. Hybridbiler vil fortsat hedde noget med ‘e’.

Interessant nok dukkede kun én ny M-betgnelselse op – nemlig M350i. Måske en afløser eller topmodel over den nuværende M340i.



 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?