Annonce:

BMW ændrer navnene på alle sine modeller

Det viser en række nye varemærke-registreringer hos det tyske patentkontor. 

BMW mener, det er for tidligt at sige farvel til forbrændingsmotoren. Men det betyder ikke, at mærke fra Bayern fornægter elbilen. Tværtimod. Og af samme grund ændrer BMW nu navne på samtlige modeller.

Det viser en række varemærker, som mærket ønsker at registrere i Tyskland. Det skriver CarBuzz. Helt præcist hvordan BMW har tænkt sig at bruge de mange nye modelnavne fremgår ikke af de papirer, som de tyske myndigheder har liggende.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Har “ingen” konsekvens nu – ny bødeform kan være på vej til danske bilister

Men der er mange navne at tage af. Eksempelvis iX750, X750 og i750. Der er også iX130 og i120 at finde blandt de nye navne. BMW har ikke sagt noget, om hvordan man vil bruge de mange nye navne.

Men ved at bruge lidt af mærkets egen logik, kan vi nærme os en plausibel forklaring. ‘i’ før nogle tal er helt elektrisk modeller. Mens ‘X’ som vi allerede kender det står for firehjulstræk.

Kun ét M-navn
Der er altså meget sandsynligt flere helt elektriske modeller på vej. Bl.a. en helt elektriske X7’er med firehjulstræk, iX750.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Medie: Audi ændrer modelnavne… igen

Når det kommer til fossilbiler – for dem fortsætter BMW med at bygge – hopper det lille ‘i’ om på den anden side af modelnavnet. Altså som vi kender allerede kender det. Eksempelvis 340i, 530i osv. Ligesom man holder fast i diesel-betegnelsen ‘d’. Hybridbiler vil fortsat hedde noget med ‘e’.

Interessant nok dukkede kun én ny M-betgnelselse op – nemlig M350i. Måske en afløser eller topmodel over den nuværende M340i.

 

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler