Reklame:

Bilmærke tilbagekalder 1.3 millioner biler – “Bilerne accelerer af sig selv”

1.3 millioner – næsten 1.4 millioner – biler skal en tur på værksted. Også europæiske Nissan-modeller er ramt, skriver medie.

Nissan står over for en tilbagekaldelse af voldsomme dimensioner. Og det endda på tværs af flere kontinenter. Det japanske mærke er for nylig blevet opmærksom på flere problemer med flere modeller.

Derfor taget man nu konsekvensen og tilbagekalder 1.380.000 biler. Det skriver det amerikanske finansmediet Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Kilder, som mediet har talt med, siger, at tilbagekaldelsen rammer modeller som Note, Kicks, Serena og Leaf.

Biler der sælges i Asien, Europa og i USA. Nissan har angiveligt endnu ikke det fulde overblik over, hvor mange fejl der skal rettes på bilerne.

LÆS OGSÅ: BMW i Danmark er blevet meldt til politiet: “De siger noget, de ikke kan dokumentere”

Men én af de mest alvorlige er tilsyneladende, at bilerne accelerere af sig selv med fartpiloten slået fra. Et andet problem kan få motorerne i det ramte biler til at kortslutte.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Der er også meldinger om forlygter der slukker uventet og helt af sig selv. Alle oplysninger om antallet af biler, berørte modeller og deres produktionsdatoer, er endnu ikke offentliggjort.

Om de mange fejl, Nissan er blevet opmærksom på, har ført til ulykker, vides heller ikke. Boosted har spurgt den danske Nissan-importør, om der er danske biler blandt de tilbagekaldte biler. Opdateres.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?