Annonce:

Bilmærke fyrer chef og lukker næsten ned i Danmark

Det kinesiske bilmærke Nio er landets så elendigt i Danmark, at man nu dropper stort set alle aktiviter her og flytter resten til et hovedkontor i Sverige.

Bare tre måneder efter at kinesiske Nio skar ned og fyrede hver tredje ansatte i Danmark, fyrer man nu igen.

Stort set alle danske medarbejdere har nu fået en fyreseddel, og de få tilbageværende vil blive styret fra et hovedkontor i Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Motor-magasinet.

Nio havde ellers store planer, blandt andet med flere batteriskiftestationer – de såkaldte Powerswap stations – men det er kun blevet til én i Danmark, nemlig i Slagelse.

LÆS OGSÅ: Dansk forbud får efterspørgsel til at stige med 700 procent

Nio har samtidig udskudt byggeriet af en Nio House i centrum af København. Det bliver nu heller ikke til noget. Og i sidste uge fik den øverste danske chef sparket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge Motor-magasinet får man følgende autosvar, hvis man skriver til Nios Head of User Operation, Development & Relation, Anja Bruun Meineche:

“I am no longer in Nio Denmark, so depending on your matter, please contact the following”, og så en liste på fem medarbejdere, der fortsat er på lønningslisten hos det kinesiske mærke.

Ifølge en opgørelse fra De Danske Bilimportører har Nio solgt én bil i Danmark i år fra 1. januar og indtil 29. februar.

Nio forsvinder dog ikke mere ud af landet, end at de få danske ejere stadig vil kunne benytte batteriskiftestationen i Slagelse og få serviceret deres biler inden for landets grænser.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Nio forsøgte for 18 måneder siden, da mærket kom til Danmark, at slå sig op på eksklusive biler der skulle leases. Det var ikke muligt at købe en Nio.

Den beslutning fik dog så meget kritik, at kineserne ombestemte sig og tillod danskerne at købe mærkets biler kontant. Men heller ikke det har altså vist sig at være nogen succes.

Et andet bilmærke, som måske snart forsvinder ud af Danmark, er Fisker Inc. I denne uge skrev den anerkendte avis The Wall Street Journal, at bilmærket har hyret en konkurs-advokat. Læs mere om det her.

Boosted følger udviklingen og opdatere løbende om Nios tilstedeværelse i Danmark. Opdateres…

Læs flere nyheder fra og om Nio her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler