Aston Martin: Vi dropper ALDRIG benzinbilen!


Bestyrelseformand for Aston Martin, Lawrence Stroll, forklarer, at Aston Martin aldrig vil give slip på forbrændingsmotoren

– Der vil altid være entusiaster.

Det var, hvad Lawrence Stroll sagde til Future of the Car-topmødet fornylig. Til de bilentusiaster vil Aston Martin nemlig fortsat levere biler, skriver Bil Magasinet.

Udtalelsen kommer formodentlig som reaktion på den britiske lovgivning, der skal ulovliggøre salget af udelukkende forbrændingsmotoriserede biler allerede i 2030.Stroll tror ikke selv på, at verden kan være foruden nye forbrændingsmotorer allerede i 2030, og derfor står han ved hans udtalelser.

Omkring fremtiden efter 2030 kunne Stroll ikke sige meget. “Det er på den anden side af den horisont, jeg måler efter,” udtalte Aston Martins formand.

Det er da heller ikke mere end blot et par uger siden, at Ferrari kom med en ligende udtalelse. Omend man formulerede sig en anelse anderledes. Her lød forsvaret for benzinbilen, at fabrikken i Maranello aldrig bliver en hundredeprocents elbilsfabrik.

Forbliver ikke udelukkende benzin
Samtidig med de høje løfter, så udvikler mærket en masse hybrid- og elbilsløsninger til fremtiden. Aston Martin er allieret med Mercedes-Benz, som både donerer elektrisk og forbrændingsbaseret maskineri til de engelske sportsvognsfabrikanter.

Som noget nyt skal Aston Martin have specialbygget motorer fra AMG frem for de nuværende, helt-igennem AMG V8-motorer, der bruges i nogle Aston Martin.

Udover dette, så har Stroll også taget fat i tøjlerne for elbilsfirmaet, der indtil for nyligt skulle hedde Lagonda.

“Det er en Aston, så vi kalder det en Aston,” siger Stroll, der vil forsøge at bibeholde Aston Martins brand-værdi, når mærket i fremtiden tager springet ud i det elektriske.

Rapide E var den første elbil fra Aston Martin, projektet er dog skrinlagt pt.


Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk