AMG beslaglagt på Køge Bugt Motorvejen – kørte over 200 km/t

Vanvidsbilist Køge Bugt AMG

Det er blevet en dyr fornøjelse at køre meget for stærkt. Det måtte en AMG-ejer indse, da han blev stoppet på Køge Bugt Motorvejen.

I weekenden målte færdselspolitiets videopatruljebil en bilist til at køre med mindst 202 km/t på Køge Bugt Motorvejen ved Greve N., hvor den tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen.

Politiet skriver, at der var tale om en varebil, men ikke bare hvilken som helst varebil. For det var en Mercedes GLA 45 AMG. På gule plader ganske vist. Men det gør den ikke ringere til at jagte tophastigheder.


Men det fortryder den 38-årige mand fra Vallensbæk Strand nok, at han gjorde den dag. For politiet var altså på pletten og filmende hele episoden.

Manden blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, og han blev derefter gjort bekendt med, at hans bil blev beslaglagt med baggrund i de nyligt skærpede regler om beslaglæggelse af køretøjer, der er blevet anvendt til kørsel med en hastighed over 200 km/t.

Endvidere gjorde politiet ham bekendt med, at hans førerret straks blev inddraget, således at han ikke længere må være fører af et køretøj.

Den 38-årige protesterede over beslaglæggelsen, så nu skal en dommer se nærmere på, hvorvidt politiet havde hjemmel til at beslaglægge køretøjet.

Vanvidsbilist Køge Bugt AMG
Foto: Politiet


Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk