Reklame:

Afdød rallystjernes supersjældne Subaru forventes solgt for vanvittigt beløb

Han var ikke bare fænomenal bag et rat. Han var også en ivrig bilsamler. Og nu kan en helt særlig Subaru, som Colin McRae efterlod sig, blive din. 

Det er efterhånden nogle år siden, at den skotske rallystjerne Colin McRae på tragisk vis forlod denne verden i et helikopterstyrt.

En helt særlig del af kommende auktion hos Sliverstone Auctions minder os dog også om, hvor genial en mand McRae var bag rattet. Og hvordan han på det nærmeste hang uløseligt sammen med Subaru.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det britiske auktionshus har nemlig fået fat i Colin McRae helt private Subaru 22B STi fra 1998. De Boosted-læsere, som kan deres Subaru-historie, ved, at 22B’eren var det ypperste i Subarus modelprogram i slut-90’erne.

McRae-eksemplaret er desuden nummer 00 ud af 400. Hvilket indikerer, at det lykkedes at lave en gade-godkendt bil ud af en prototype.

LÆS OGSÅ: Toyota bøjer sig for EU: “Vi vil være klar til KUN at sælge elbiler”

Lidt frynsegoder skal der jo være ved at vinde World Rally Championship og være en af seriens absolut mest succesfulde kørere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

McRaes 22B’er har ifølge det britiske auktionshus mindr end 12.000 kilometer på klokken. Og ikke bare er kilometertallet næsten uhyggeligt lavt, bilen er også en af de få, som egentlig blev fremstillet til Subarus hjemmemarked i Japan.

En kortere gearing betyder, at den accelerer hurtigere end ellers. Hestekræfter er der 276 af. Altså officielt. I virkeligheden har den blå coupé nærmere 360 heste. Hvis ikke mere.

Det var velkendt, at japanerne havde det med at underdrive bilernes performance på grund af en ‘gentleman-aftale’ bilfabrikkerne i mellem.

Reklameblok:


Nå, tilbage til McRaes 22B’er. For den er dyr. Eller rettere sagt – det bliver den. Auktionshuset forventer, at hammeren lander på en pris mellem 506.000 og 635.000 dollars. Det er 4,3 millioner kr., hvis bølgerne går rigtig højt.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?