85-årig kvinde sigtet for vanvidskørsel

Foto: Rigspolitiet

Vagtchefen hos Sydjyllands Politi siger, at ‘det var sindssygt heldigt’, at der ikke sket mere, da en 85-årig fik vendt sin bil den gale vej.

Vanvidsbilister findes i alle aldre. Det fik Sydjyllands Politi bevist, da man fredag aften tog førerretten fra en kvindelig bilist i en særdeles høj alder.

På en eller anden måde var en 85-årig kvinde kommet helt forkert ind på det sydgående spor af Sønderjyske Motorvej, som hun altså fik taget i nordlig retning.

LÆS OGSÅ: Bilist forsøgte at snyde lane assist – endte i grumt uheld

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Kvindens kørsel fik flere bilister til at ringe til politiet – inklusiv kvinden selv. Det fortæller vagtchef Erik Lindholdt til TV Syd.dk.

Hun fortalte, at hun undervejs var blevet en smule forvirret og derpå havde fået den forkerte retning ned på motorvejen.

– Det var sindssygt heldigt, at der ikke skete mere, end hvad der gjorde, siger vagtchefen til TV Syd.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

På Twitter oplyser politikredsen, at kvindens førerret er administrativt inddraget, at hun nu er sigtet for vanvidskørsel og at hendes bil derfor også er beslaglagt.

Vanvidskørsel dækker over en række forseelser i trafikken heriblandt hastighedsoverskridelse på mere end 100 pct., ved kørsel med over 100 km/t., spritkørsel med en promille på over 2,00, særlig hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder. Hertil kommer altså spøgelseskørsel , som det af tweetet fra Sydjyllands Politi.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk