41 procent af verdens bilister vil købe elbil næste gang

Tilskud til elbiler

Det er resultatet af en ny undersøgelse.

Elbilen får mere og mere fart på i disse tider. I hvert fald teoretisk. Og nu viser en ny undersøgelse, som revisionsfirmaet EY har fået lavet, at 41 procent af verdens bilister er klar til at springe over i en elbil, næsten gang den står på ny bil.

Undersøgelsen har spurgt 9.000 personer i 13 lande. Lige fra Sverige og Singapore til Kina og USA. Og her svarer 41 procent samlet set, at de er klar til, at deres næste bil er elektrificeret. Ikke nødvendigvis en ren elbil men elektrificeret så som plugin-hybrider.

Omvendt foretrækker 50 procent stadig fossilbilen. Men interessant er det, at andelen af bilister, som er klar til elektrificering, er hoppet gevaldigt opad. Sidste år var kun 11 procent af de adspurgte i en lignende undersøgelse nemlig klar til elbils-bilisme i en eller anden form.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Enorme forskelle 
Omvendt har brintbilen det svært, viser undersøgelser. I det kun to procent af bilisterne vil være klar til skifte til en brintbil. Samtidig er det også værd at lægge mærke til, hvem der er klar til elbilen. Og for den sags skyld hvem der ikke er.

I undersøgelsen svarer 66 procent af de adspurgte amerikanere, at de foretrækker at købe en benzin-eller dieselbil næste gang. Mens det tal er hele 75 procent for australiernes vedkommende.

Ses vi til Auto Show?


Derimod siger et flertal af svenskerne – 48 procent – at de vil vælge en elektrificeret bil næste gang. Fælles for de nationaliteter, der hævder at være klar til elbilen, er dog også at de under corona-pandimen har arbejdet meget hjemmefra og generelt har nedbragt deres antal kørte kilometer. I hvert set i forhold til tiden før pandemien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk