Zlatans fødselsdagsgave til sig selv er en Ferrari til 8 millioner kr.

Fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic fylder 40, og derfor han han købt en Ferrari SF 90 Stradale til 8 millioner svenske kroner

Den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic fyldte 40 år i søndags, og for at fejre det har han købt Ferrari SF90 til sig selv. Hvilket faktisk er lidt af en tradition. 

Zlatan har fødselsdag, fødselsdag har Zlatan.

Og derfor skal han have en Ferrari. I år er det så en SF90, som står øverst på ønskeseddelen. Og det er faktisk lidt af en tradition efterhånden.

For den svenske boldmager, som i øjeblikket tørner ud for AC Milan, gjorde præcis det samme, da han fyldt 38 og 39 år. I år er det så en Ferrari SF90 Stradale. En decideret superbiler hvis twinturbo-ladet V8-motor på fire liter yder voldsomme 780 hestekræfter.Dertil skal lægges musklerne fra hele tre elektriske motor, hvilket skubber ydelsen op på svimlende 1.000 hestekræfter i alt.

Sådan en er ikke billig. Selv med kunstige svenske afgifter, hvis Zlatan nu skulle vælge at parkere permanent i hjemlandet, løber en SF90 op i 8 millioner svenske kroner svarende til 5,8 millioner danske kroner.

Et greb i lommen for angriberen. Han vurderes nemlig at være godt for mindst 1,2 milliarder danske kroner. Desuden hæver han 7 millioner euro i årsløn.

Udover den nye SF90 er Zlatan Ibrahimovic blandt de blot 499 personer i hele verden med nøglerne til en Ferrari Monza SP2. Selvom vognparken også rummer mere ydmyg biler som Volvo XC40. Man er vel svensker.

Tillykke, Zlatan!Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk