YES! Du kan – også – købe en Suzuki Jimny i 2022

Foto: Søren Juul

ALT tydede på, at Suzuki Jimny Van måtte bukke under for skrappere emissionsnormer i 2022. Nu har fabrikken opdateret motoren, så den kække firehjulstrækker overlever i fremtiden.

Af og til tager vi grueligt fejl på Bil Magasinet. Vi har tidligere meldt ud, at det desværre var endegyldigt slut med at købe en ny med Suzuki Jimny Van til nytår, men nu har sagen taget en uventet og positiv drejning.

Den lille kultbil med firehjulstræk er nemlig blevet opdateret i motorrummet, så du også kan købe et spritnyt eksemplar på gule- eller papegøjeplader i fremtiden.

Det skriver Bil Magasinet.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Om vi har jord i hovederne?
Det fristes man til at tro, når vi erklærer Jimny død før tid, men det skete altså på begrundet mistanke. Skænk en kop stærk kaffe, for nu bliver det lidt tørt at høre på:

Personbilsudgaven af Suzuki Jimny opfyldte kun Euro 6d-temp normen, som udløb i slutningen af 2020. Der var nogle restseriekøretøjer, som fik dispensation, men herefter var det slut med at købe Suzuki Jimny på hvide plader.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Løbet var kørt, men…
I 2021 vendte Jimny så tilbage som varebil. Det lignede livsforlængende behandling, for varebiler skal IKKE regnes med i den EU-opgørelse af de solgte bilers CO2-udslip, som i gennemsnit kun må være 95 g/km. Varebiler har desuden lov til at køre efter Euro 6d-temp normen et år længere end personerbiler i EU, så det var derfor, at vi regnede med, at det også ville være slut med Jimny Van pr. 1/1-2022.

Sagen er den, at Jimny ikke just har status af grønt dydsmønster. Med et forbrug på 13,0 km/l og hele 173 g/km i CO2-udslip ville den trække voldsomt op i gennemsnittet for alle solgte Suzuki-biler – og fabrikken ville få nogle store bøder, hvis den fortsatte uændret i 2022.

MEN, det viser sig nu, at Suzuki faktisk har fået opdateret motoren til den nye Euro 6d norm og samtidig fået den EU-typegodkendt som varebil. Det betyder, at de fortsat kan sælge dem i Danmark uden slutdato.

Reklame-video: