Volkswagen: Det er slut med denne model


Det skulle egentlig først være sket næste år. Men ifølge Autocar har Volkswagen fremrykket planerne om at tage livet af den firedørs Passat. 

Volkswagen har slået det sidste søm i Passat-kisten. I hvert fald en del af den. For sedan-modellen findes ikke længere i Europa. Faktisk, mener mediet, er den sidste firedørs Passat allerede produceret.

Volkswagen har angiveligt taget liv af Passat’en med fire døre, fordi Variant-modellen (VW-lingo for stationcar) sælger langt bedre. Desuden findes der allerede en firedørs Passat i Volkswagens-model program. Den hedder bare noget andet. Nemlig Arteon.

Kigger man på den danske VW-importørs hjemmeside, er den firedørs model da heller ikke til at opstøve nogen steder.  Egentlig har vi længe vidst, at Passat’ens dage var talte. At VW ville indstille produktionen, fortalte fabrikken allerede i 2020 åbent om. Dengang sagde man 2023, men det er altså blevet rykket frem.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Volkswagen Passat har ellers fandtes som sendan lige siden den Giorgetto Giugiaro-designede B1 kom frem i 1973. Men nu er det altså slut. Når den nuværende B8-model afløses af B9’eren bliver det kun som Variant.

Foto: Volkswagen
Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk