VILDT! Her rammer Honda S2000 321 km/t

Dragrace var nok det sidste, Honda havde i tankerne, da de sendte S2000 på gaden. Men se så her!

Godt nok finder vi under hjelmen stadig den to-liters, firecylindrede F22-motor, som fabrikken lagde mellem forhjulene. Men her er ikke længere 241 hestekræfter, som ellers i sin tid gav modellen prædikatet som “verdens højest ydede motor”.


Nej, her er mange flere. Faktisk påstås det i videoen, som kan ses længere nede i denne artikel, at vi skal et godt stykke over 1.000 hestekræfter for at finde frem til ydelsen nu. Og det er kun de hestekræfter der går i hjulene.

LÆS OGSÅ: Hennessey bygger Durango Hellcat med 1.012 hk


Nu sidder du sikkert og spekulere på, hvordan man er kommet så langt. Det er man, fordi gutterne, der har bygget bilen, har ofret en turbolader på opsætningen. Blandt andet en turbolader – må vi hellere indskyde. For den går det selvfølgelig ikke alene.

Uanset hvad der er gjort ved bilen, er det i hvert fald nok til, at den kan rende 321 km/t, hvis den får på munden henover en halv mil asfalt ( det er 804 meter).

Men det er ikke nok. For skal vi være helt nøjeregnende, er 321 km/t faktisk kun 199 mph, og man gik efter 200 mph. Altså 321.88 km/t.  Det ændrer dog ikke på, at S2000’eren her højst sandsynlig er den hurtigste af sin slags på planeten.