Hennessey bygger Durango Hellcat med 1.012 hk

Verdens i forvejen stærkeste SUV er lige blevet endnu vildere

Der findes ingen vildere SUV end Dodge Durango Hellcat – endnu. Faktisk kun lidt endnu. For de amerikanske tunere, der lystre navnet Hennessey, har planer om at trække intet mindre end 1.012 hestekræfter og vanvittige 1.313 newtonmeter.


Fabriksbilen, der i forvejen er pænt sur, har 710 hestekræfter og 875 newtonmeter fra en 6.2-liters V8’er. Til sammenligning må en Lamborghini Urus “nøjes” med 650 hestekræfter og 850 newtonmeter fra en fire-liters biturbo-V8’er.

Men uanset hvordan vi vender og drejer det, er det altså en stakket frist for den ‘almindelige’ Durango Hellcat. Hennessey er nemlig på vej med et bud, der får tilføjet en 2.65-liters kompressor. Ja, altså oveni i den i forvejen enorme V8’er.


LÆS OGSÅ: Skatteministeren om bilafgifter – bør sættes 78 procent ned

Læg dertil et opgraderede brændstofsystem, større indsugning og andre katalysatorer, så vi godt på vej mod de 1.000 hypper.

Selv siger Hennessey, at deres Durango vil kunne spurte fra 0-96 km/t (0-60 mph) på bare 2,8 sekunder. 0,7 hurtigere fabriksbilen der i forvejen gør det på imponerende 3,5 sekunder. Her skal det tages i betragtning, at bilen vejer på den onde side af 2.100 kilo.

Endnu har Hennessey ikke sagt noget om prisen, men vi forventer bestemt ikke, at det bliver en gratis omgang. I øvrigt skal man huske, at Dodge kun bygger 2.000 Durango Hellcat i det hele taget. Så det er frem med læderet, drenge!