VIDEO: Politiet i pinlig bommert – fartbøde skal annulleres

Arkivfoto: presse-fotos.dk

På strækningen blev 5.000 bilister blitzet. Men politiet mener ikke, at en ny dom får principiel betydning. 

I forbindelse med Roskilde Festival satte Midt- og Vestsjællands Politi midlertidigt hastigheden på en del af Holbækmotorvejen ned. Hastigheden gik fra 110 km/t til 80 km/t. Og for at kontrollere at bilisterne nu også holdt hastigheden rykkede politiet ud med fotovogne.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

På den tid kørte mere end 5.000 bilister i fælden. Efterfølgende klagede mange bilister dog over politiets mangelfulde skiltning. Og nu har bilisten Christian Elgaard fået Retten i Roskildes ord for, at der var og er noget om snakken. Skilningen var mangelfuld. Derfor blev Christian Elgaards bøde annulleret. Det skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: To mænd og én kvinde tiltalt for gaderæs – “De skal alle tre i fængsel”

Men politiet giver ikke meget for byrettens afgørelse. I hvert fald er den ikke principiel nok til, at politiet vil betegne fejlen med deres skiltning som generel. Heller ikke selvom man i 2019 annullerede hele 2.400 fartbøder på grund af den samme, mangelfulde skiltning.

Reklameblok:– Det her er jo en helt konkret begrundelse. Og vi har ikke ført det bevis, der skulle til.

– Men vi havde haft muligheden for at indkalde operatøren i ATK-vognen, og bede ham afgive forklaring omkring skiltningen derude, og det gjorde vi ikke, siger advokaturchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Susanne Bæk Nielsen til avisen.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk