1.008 bilister blitzet – men politiet afviser: “Skiltningen var i orden”

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Hverken politiet eller Vejdirektoratet er bekendt med, at skiltningen var mangelfuld, da Holbækmotorvejen blev til 80-zone under Roskilde Festival.

Ifølge Midt-og Vestsjællands Politi var det for en sikkerheds skyld, at man gjorde Holbækmotorvejen til en 80-zone i forbindelse med Roskilde Festival. Men spørger man bilisterne på strækningen var skiltningen dog særdeles mangelfuld.

Særligt kommentarsporet til Boosteds artikler om bilister, der blev blitzet af fotovogne på strækningen, er fyldt med klager over skiltningen. Den er ikke bare mangelfuld, den manglede helt, lyder kritikken.

Skiltningen manglende, da Holbækmotorvejen i forbindelse med Roskilde Festival blev til 80-zone, mener mange af Boosteds læsere. Her beskrevet i en længere kommentar. Boosted har forholdt Midt- og Vestsjællands Politi kritikken, som politi-inspektør Henrik Mikkelsen afviser.

Særligt mandag 27. juni skulle den manglende skiltning have været et problem på Holbækmotorvejen. I døgnrapporten for samme dag fortalte politiet da også, at 1.008 bilister var blevet blitzet på strækningen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Politiet ikke bekendt med manglende skiltningen
I et skriftligt svar til Boosted afviser politinspektør Henrik Mikkelsen fra Midt-og Vestsjællands Politi, at de mange fartbøder kan have noget med skiltningen at gøre.

– ATK-bilen var opsat i en særlig indrettet måleplads umiddelbart efter afkørsel 12. Målingen blev gennemført af ATK-operatør, som gennemkørte Holbækmotorvejen 2 gange forud for målingens opstart. Begge gange konstaterede operatøren, at 110 km/t tavlen var ophævet i slutningen af tilkørselsrampen, ligesom operatøren konstaterede, at 80 km/t tavlen var opsat i slutningen af rampens højre side, skriver politinspektøren.

Ses vi til Auto Show?


Skiltningen var opsat efter Vejdirektoratets anvisninger, og her er man heller ikke bekendt med, at skiltningen skulle være mangelfuld, skriver Henrik Mikkelsen.

Politiinspektøren oplyser derudover, at en anden ATK-operatør gennemførte en kontrol senere på eftermiddagen den mandag. Heller ikke her var skiltningen et problem, siger politiet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk