Vejdirektoratet om nyt vejbump med faldlem – “det er ikke en straf”


Siden det i denne uge kom frem, at Vejdirektoratet har tænkt sig at etablere en ny form for vejbump, har danske bilister været bekymret for ødelagte biler. Nu svarer producenten.

Vejdirektoratet har sagt det, lige siden det i denne uge kom frem, at der i sydfynske Faaborg skal etableres et nyt form for vejbump. Det såkaldte actibump er ikke farligt, og det skade heller ikke bilerne.

Og nu stemmer producenten også i. I hvert fald siger  David Eskilsson, der er administrerende direktør i den svenske virksomhed Edeva AB, der står bag Actibump, til TV2 Øst, at bumpet er ganske sikkert.

– Actibump har været brugt i Sverige i mere end 10 år, hvor over 100 millioner biler og motorcykler er kørt over vejbumpene uden uheld, fortæller direktøren til mediet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hos Vejdirektoratet mener man da også, at det nye vejbump – hvor en faldlem på 6 centimeter åbner sig, hvis trafikanterne kører for hurtigt, er mere af en påmindelse end en egentlig straf.

Skulle det alligevel ske, at faldlemmen åbner sig ved en fejl, så betaler Vejdirektoratet erstatning for eventuelle skader. Det oplyste afdelingsleder Maria Sande i et skriftlig svar til Boosted tidligere på ugen.

– Skulle der så mod forventning alligevel ske et uheld, hvor det kan påvises, at en skade på et køretøj er forårsaget af fejl på et Actibump og ikke på grund af andre forhold, så vil der kunne rejses erstatningskrav til Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I videoen herunder kan du se, hvordan Actibump fungerer.

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk