Undersøgelse: Hver fjerde bilforhandler kan ikke reparere disse biler

Foto: Maxim Hopman

En ny kortlægning fra Autobranchen Danmark peger på, at hver fjerde brugtvognsforhandler herhjemme ikke kan reparere elbiler. 

De fleste danske brugtvognsforhandlere har også et værksted tilknyttet virksomheden. Men når det kommer til elbiler, halter det med kompetencerne. Det viser en ny kortlægning fra Autobranchen Danmark.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Helt præcist mener organisationen, at lige knap hver fjerde brugtvognsforhandler herhjemme ikke er i stand til at reparere elbiler. 23 procent af alle brugtvognsforhandlerne mangler simpelthen mekanikere med den viden.

Tallet baserer Autobranchen Danmark på en rundspørge blandt 120 værksteder i Danmark i perioden mellem 28. november og 6. december 2022.

På den anden side bør det ikke halte med muligheden for efteruddannelse af værkstedernes mekanikere. Adspurgt svarer 6 ud af ti i Autobranchen Danmarks rundspørge da også, at der er er er ‘et passende udbud af efteruddannelse i deres område’.

Reklameblok:– På sigt kan det blive attraktivt for flere dele af brugtvognsforhandlerne at sælge og reparere elbiler, derfor kan det være en god idé at undersøge mulighederne for efteruddannelse af sit personale, lyder det fra brancheorganets administrerende direktør Gitte Seeberg.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk