Reklame:

Udbrændt 50’er-Ferrari solgt for absurd beløb – der er kun bygget 13 biler

Det blev aldrig til mere end 13 Ferrari 500 Mondial Spider Series I i 1954. 69 år og en næsten altødelæggende brand senere er én af bilerne solgt for en svimlende sum.

Hvor meget er en 69 år gammel Ferrari værd? Det fik vi svaret på under Monterey Car Week, der løb af stablen i USA i forrige uge.

Her svingede auktionshuset RM Sotheby’s nemlig hammeren over en af de bare 13 500 Mondial Spider Series I, Ferrari byggede i 1954.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Desværre ligner bilen et lig. Hvilken den da også er. For den udbrændte næsten totalt under en ulykken i midt-60’erne, hvor der udbrød brand.

Siden har ingen gjort noget ved bilen. Og lige netop det er altså penge værd. Mange penge. For da det sidste hammerslag faldt, havde en indtil videre anonym køber betalt hele 1,87 millioner dollar for vraget.

LÆS OGSÅ: FERRARIEN VAR EN DEL AF DENNE VANVITTIGE – OG EFTERLADTE – BILSAMLING

Det svarer til lige i underkanten af 13 millioner danske kroner. Ligesom køberen er ukendt, er bilens videre skæbne det. Men da Ferrarien kunne køre, skød den en topfart på 250 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det takket være en 2-liters, firecylindret benzinmotor med 168 hestekræfter. De gik i øvrigt direkte i baghjulene på bilen, der ikke vejede mere end 720 kilo. Som udbrændt skal vejer den selvfølgelige noget mindre.

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?