Reklame:

Tyskere vil sagsøge EU for forbud mod diesel- og benzinbiler

Tyskerne mener, at EU’s beslutning om at forbyde alle nye diesel- og benzinbiler er taget mere på grund mavefornemmelser og ideologi end fakta.

Den tyske virksomhed Lühmann Gruppe, der lever af at sælge og producere syntetiske brændstof som et alternativ til elbiler, planlægger at tage retslige skridt mod EU.

Tyskerne er nemlig stærkt utilfreds med, at den europæiske union har besluttet at forbyde alle nye diesel-og benzinbiler fra 2035.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver den tyske avis Welt am Sonntag

Til avisen forklarer Lorenz Kiene, der er direktør Lühmann Gruppe, at i nogles øre lyder godt, når politikerne siger, at de vil forbyde nye diesel-og benzbiler.

LÆS OGSÅ: Henrik købte Nicklas Bendtners konfiskerede Porsche – “Den skal have en seriøs klargøring”

Samtidig mener Lorenz Kiene dog, at beslutningen er drevet mere af ideologi end fakta.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

EU vedtog forbuddet mod nye biler med fobrændingsmotor tilbage i marts i år i forsøget på at leve op til en række klimamål.

Forbudet betyder, at alle nye biler fra 2035 skal være nul-emissionsbiler. Og det falder syntetisk brændstof også for, da det udleder co2. Godt nok Co2 som allerede findes. Men ikke desto mindre co2.

EU’s begrundelse giver Lorenz Kiene dog ikke meget for.

Reklameblok:


– Det giver ingen mening kun at måle på det, der kommer ud af udstødningen. Du er nødt til at se på udledningen over hele bilens levetid, siger direktøren.

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?