Tuner bygger widebody Ranger med Mustang-fjæs

Herhjemme vil vi teoretisk set godt kunne støde på en Ford Ranger med Mustang-front. Det kræver bare, at nogen bygger den.

Herhjemme vil vi teoretisk set godt kunne støde på en Ford Ranger med Mustang-front. Det kræver bare, at nogen bygger den.

Den nuværende Ford Ranger, som i Danmark koster lige knap en million kr. med lidt udstyr, står overfor en snarlig pension.

Velfortjent vil nogen mene. På de ti år, modellen har været i produktion, har Ford nærmest solgt modellen, hurtigere end man kunne samle den. I USA alene solgt Ford 34.025 Rangere i andet kvartal af 2021.

Men hvordan ville de tal ikke se ud, hvis nu Ford gjorde lidt mere ud af bilen visuelt. Ved eksempelvis at hente inspiration fra noget andet, de har holdene – nemlig Mustang’en?En ydmyg dieselmotor
Altså det er jo bare et forslag. Men ikke desto mindre et forslag, som den thailandske tuner WAT Ford har taget op.

Udover fronten, som nu ligner, at den er hugget direkte fra en Mustang fra en generation eller to siden, har tuneren udstyret pickup’en med nogle seriøst brede skærme.

Vi skal tilstå, at vi ikke aner, hvad der er endt under kølerhjelmen. Men det fremgår af videoen om bilen, som kan ses længere nede i denne artikel, at tuneren begyndte projektet med en ydmyg, dieseldrevet Ford Ranger som udgangspunktet.

Det vil sige en 2,2-liters, firecylindrede sag med 160 hestekræfter og 385 Nm med træk på baghjulene og seks manuelle gear. Ikke en motor der er på den danske importørs liste.

Ford præsenterer den nye Ranger om tre ugers tid – nemlig onsdag 24. november.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk