Tre vanvidsbilister dømt: Hos én kunne bilen ikke konfiskeres


Tre mænd er ved Retten i Holstebro i hver deres sag om vanvidskørsel. I et tilfælde kunne staten ikke snuppe bilen.

En 46-årig mand kunne ikke forstå, at han havde kørt så hurtigt. Men anklageren mener ikke, at fotovognen lyver. På Viborgvej ved Skave var manden i marts blevet målt til at køre 176 km/t. Det koster ham nu både kørekort og bil. Han skal desuden tilbringe 20 dage bag tremmer.

Og det er helt efter reglerne, siger anklageren i sagen til Dagbladet Holstebro-Struer. Den 48-årige har udbedt sig betænkningstid, i forhold til om han vil anke dommen. Han er dog ikke den eneste som på det seneste har været en tur gennem byretssystemet i Holstebro for vanvidskørsel på det seneste.

En 32-årig udlænding var så fuld, at han ikke skulle have sat sig bag rattet. Promillen var over 3,0. Køreturen endte da også i et uheld der smadrede bilen, så der var ikke meget at konfiskere efterfølgende. Dumheden har byretten takseret til 3,5 år uden kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tredje synder er også en udlænding med procenter i blodet. Promillen var dog ikke helt så høj. Men over 2 har den været. For manden har fået frakendt retten til at køre bil i Danmark, og så skal han 20 dage i fængsel. Når straffen er udstået, siger en udvisningsdom, at han skal forlade landet, og at han ikke må vende tilbage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk