Toyota har patenteret bilernes svar på take away

tegning af patent US10802490B2

Snart kan du bestille brændstof, mens du kører. I hvert fald det står til Toyota.

Patenter er altid interessante at kigge på. De giver nemlig en preg om, at nogen tror så meget på en idé, at de vil have den beskyttet mod, at andre sætter noget ligende i produktion.

Og et nyligt godkendt patent fra Toyota viser da også noget temmeligt vildt. Patent US10802490B2 viser et system, der kan tanke bilen uafhængigt af chaufføren. Faktisk kan bilen blive ved at køre, mens tankningen sker.

LÆS OGSÅ: Stor værkstedskæde trukket i retten – igen!Så mens vi allerede har biler, der kan køre selv, kan biler – der bliver tanket ‘on the go’ – meget snart blive virkelighed. I hvert fald hvis det står til Toyota.

Toyotas system er egentlig ret simpelt. Tanken er, at bilister skal kunne bestille en ‘tankvogn’, mens de kører. Ved at indtaste bilens oplysninger – mærke, model og brændstof – i et system, skal bilisten kunne tilkalde en kørende tankvogn.

Tankvognen vil så koble sig på bilen, og fylde det brændstof, man har bestilt, i tanken. Eller på strøm på batteriet – hvem ved? Selvfølgelig i den bestilte mængde.

Hvornår vi så hører eller ser noget til systemet fra Toyota, er det helt store spørgsmål.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk