Tesla vil købe kundernes gamle biler – nogle får nybilsprisen


Tesla er så efterspurgt i øjeblikket, at der mangler biler. I USA tilbyder mærket nogle kunder at købe deres brugte biler til nybilsprisen.

Bilmarkedet er et sindssygt sted i øjeblikket. Der simpelthen ikke biler nok. Og det presser i den grad prisen, på de biler der trods alt er, op. Men det ændrer ikke på, at bilproducenterne ikke kan løbe stærkt nok. Ventetid på en ny Tesla er hele otte måneder.

Og manglen på biler får nu mærket til at række tidligere kunder et noget usædvanligt tilbud. Hvis du sælger din gamle bil til os, så giver vi, hvad du gav i sin tid. Nogenlunde sådan kan man uden problemer læser denne uge gamle Reddit-tråd, hvor flere Tesla-ejere deler deres oplevelse med Teslas henvendelser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Egentlig tilbyder Tesla tilsyneladende bare en ‘vurdering’ af bilerne. Men flere skriver, at de er blevet tilbudt særdeles gode penge for at aflevere nøglerne tilbage til Tesla. En skriver i tråden, at han er blevet tilbudt nybilsprisen for sin Model X. Det selvom han har kørt 65.000 kilometer i den.

– De tilbyder mig samme pris på min Model X, som jeg betalte for den for et par år siden. Det er på trods af, at jeg har kørt 65.000 km. Jeg er meget interesseret, skriver Model X-ejeren.

Ses vi til Auto Show?


Holder værdien i Danmark
Også i Danmark, hvor bilisterne ellers slås med sindssyge afgifter, holder Tesla brugtvognsværdien bedre end de fleste. Desuden har Tesla netop hævet prisen for Model Y med 15.200 kr. Altså for den billigste udgave. Bestiller man sådan en nu, skal man ikke forvente at se den før engang ved årsskiftet. Tidligst.

Er det Model 3, der trækker, skal tålmodigheden være endnu større. Her er den forventede leveringstid engang i marts 2023. Indtil videre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk