Tesla trukket i retten – anklages for racisme


Der er et racistisk arbejdsmiljø på Teslas Fremont-fabrik i Californien. Det mener 15 tidligere medarbejdere som nu trækker bilmærket i retten.

Elon Musk og Tesla har et problem som ikke har noget med bilerne at gøre. Snarer er det på fabrikken, hvor bilerne produceres, at der er et giftigt arbejdsmiljø. Det mener femten tidligere ansatte, der med beskyldninger om racisme nu trækker Tesla i retten. Det skriver Reuters.

De 15 tidligere ansatte mener at have været udsat for både sexchikane og racistiske tilråb. Det både fra kolleger og ledende skikkelser hos Tesla. De 15 personer hævder, at der både er blevet sagt ‘neger’ og ‘slave’ til dem.

875 mil. i erstatning
Tesla har officelt ingen kommentarer til sagen. Men beskyldninger om racisme på mærkets fabriksgulve er langt fra nye. Sidste år blev Tesla dømt til at betale en tidligere ansat svimlende 875 millioner kr. i erstatning. Den sag drejede sig også om racisme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Dengang i en periode mellem 2015 og 2016 følte en elevatoroperatør ved navn Owen Diaz sig også udsat for racisme fra kolleger og chefer på Fremont-fabrikken.

– Det tog fire lange år at nå til hertil. Det er som om, at noget tung er blevet løftet af mine skuldre, sagde Diaz’ efter sagens afslutning i oktober sidste år.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk