Taberdømt: Tesla skal betale 878 millioner kr. til tidligere ansat

Den amerikanske elbilsfabrik Tesla skal betale et svimlende højt beløb til den tidligere ansatte, som hævder at have været udsat for racisme.
Foto: Tesla

Den amerikanske elbilsfabrik Tesla skal betale et svimlende højt beløb til en tidligere ansat, som hævder at have været udsat for racisme.

En domstol i San Fransisco har bestemt, at Tesla skal til lommerne. Det skal den amerikanske elbilsfabrik, fordi en dommer finder det bevist, at mærket ignorerede en tidligere ansat, som påstod at han blev udsat for racisme på arbejdspladsen.

Helt præcist har en dommer afgjort, at Tesla skal udbetale 137 millioner dollars svarende til 878 millioner danske kroner til en tidligere ansat elevatoroperatør.

Owen Diaz, som manden hedder, fortalte i 2018 til New Yorks Times, hvordan han blev udsat for racistiske tilråb af en overordnede og andre kolleger.Diaz arbejdede for Tesla i en periode mellem 2015 og 2016. Og en domstol tror altså på Diaz’ forklaring.

I et interview mandag aften i denne uge fortalte Diaz, at han var lettet over dommen, der blev afsagt tidligere på dagen.

– Det tog fire lange år at nå til hertil. Det er som om, at noget tung er blevet løftet af mine skuldre, sagde han.

Tegnede på skabe
I retten forklarede Diaz, at hans kolleger bl.a havde tegnet svastikaer (underforstået med racistiske betydning) på skabe i et omklædningsrum. Desuden blev der tegnet nedladende karikaturer af store mennesker rundt omkring på fabrikken, forklarede Diaz.

Noget som Tesla ifølge Diaz kun gjorde meget lidt for at rette op på. Det er endnu uklart, om Tesla appellerer afgørelsen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk