Syret syn: Her klumpede føreløse taxaer sig sammen


Hvorfor, bilerne gjorde det, vil firmaet bag ikke ud med. Men lige pludselig stod en række føreløse taxaer stille samme sted i San Francisco.

De må højest køre 48 km/t, de må ikke bevæge sig ud på motorvejen eller ind i midtbyen. I det hele taget er de føreløse robottaxaer i San Francisco underlagt en række meget strenge regler.

Sådan har bilerne kørt rundt i nogle år nu. Og alligevel går det galt en gang imellem. Faktisk så sent som i sidste uge. Firmaet som ejer bilerne, Cruise, vil officelt ikke sige noget om, hvorfor bilerne lige pludselig holdt i samlede flok på den specifikke gade. Men i en udtalelse beklager en talsmand hændelsesforløbet.

Tilsyneladende ankom en Cruise-ansat til stedet 20 minutter efter de første meldinger om forsamlingen af de føreløse biler. Men det tog angiveligt en rum tid at få flytte dem. Hændelsen er sket bare et par uger, efter at en robottaxa fra Cruise holdt i vejen for en brandbil under udrykning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Der er i øjeblikket 30 føreløse taxaer i San Francisco. Flere billeder af de sammenklumpede biler efter efterfølgende dukket op på forummet Reddit.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk