Stangstiv bilist stoppet på motorvejen – så høj var promillen

Foto: Politi.dk/presse

Onsdag aften stoppede en patrulje en bilist på Helsingørmotorvejen. For den 49-årige mand bag rattet blev det en særdeles dyr samtale med ordensmagten.

Onsdag aften kl. 18.58 stoppede en patrulje en bilist på Helsingørmotorvejen. Det viste sig at være en god idé, for den 49-årige mand bag rattet var mere end at almindeligt godt overridslet.

Da han blev bedt om at blæse i alkometeret, viste der sig nemlig en promille over 2,0. Det betyder ikke alene, at bilisten blev sigtet for spirituskørsel. Politiet beslaglagde også mandens bilen på stedet, fremgår det af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

LÆS OGSÅ: Sådan vil ny finanslov smadre elbils-salget


Det sker nemlig, hvis bilisten ad flere omgange blæser en promille over 2,0 ind i alkometeret. Patruljen tog bilisten med på hospitalet til en blodprøve, der nu skal fastslå den nøjagtige alkoholprocent i mandens blod.

For bilister der kører med en promille over de 2,0, ser straffen således ud:

  • Du får frakendt kørekortet ubetinget i min. 3 år. Herefter skal du enten køre med alkolås i 2 år, eller du må vente yderligere to år med at generhverve kørekortet. Læs mere om alkolås her 
  • Du får 20 dages betinget fængsel
  • Du får en bøde, der ca. svarer til en netto månedsløn
  • Din bil kan blive konfiskeret
  • Du skal gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik), inden du kan generhverve kørekortet. Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.
  • For at generhverve dit kørekort, skal du skal bestå en kontrollerende køreprøve (både teori- og køreprøve)

Kilde: Rådet for Sikker Trafik.


Reklame: