Stærekasserne virker: Nu vil politikere opsætte flere hundrede


Lige nu er der 20 stærekasser i Danmark, men nu vil partier fra begge fløje i dansk politik have endnu flere op? Begrundelse? Stærekasserne virker.

Lige nu er der sat 20 stærekasser op fordelt på 11 steder i Danmark. Hver dag blitzer de løs, og hos Vejdirektoratet kalder man stærekasserne for ‘vellykket introduktion af ATK-standere i Danmark’.

Noget som har fået bilisterne på de udvalgte steder til at sænke farten markant.

– Gennemsnitshastigheden er faldet med 10 km/t på tværs af de strækninger, hvor ATK-standerne er sat op. Der er dog forskel på, hvor meget hastigheden på de 11 strækninger er faldet. Gennemsnitshastigheden er faldet mellem 5-22 km/t på strækningerne. Ved alle ATK-standerne er gennemsnitshastigheden faldet til under hastighedsgrænsen, skriver Vejdirektoratet selv i sin evaluering.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Der skal flere hundrede stærekasser op
I alt er 140.565 bilister er blevet blitzet af en stærekasse siden 2018, og af dem kørte 12.631 så stærkt, at de udløste klip i kørekortet.

Men at dømme ud fra holdninger hos både den ene og den anden fløj i dansk politik er det bare ikke nok. Venstres transportordfører Kristian Phil Lorentzen vil eksempelvis have flere hundrede stærekasser op.

Det fortæller han i et interview til Jyllands-Posten. Men også Transportminister Benny Engelbrecht (S).

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:– For der er ingen tvivl om, at stærekasser har en effekt i forhold til at få farten ned, som han udtrykker det til samme avis.

Grafik: Vejdirektoratet
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk