SE KORTET: Her blitzer politiet flest bilister, der hvor du bor

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Den mest indbringende fotofælde er den mobile af slagsen. Det viser Rigspolitiets egen opgørelse. 

Det er træls at ryge i en fælde udformet som en fotovogn. Eller ATK-vogn – for automatisk trafikkontrol – som politiet siger. Mindst lige så træls er det at køre for hurtigt forbi en af de stationære fotofælder. I folkemunde kaldet stærekasser.

Men det er faktisk ikke stærekasserne som bidrager mest til statskassen. Det viser en opgørelse, som siden lånnio.dk har lavet. Ifølge siden, som referer til Rigspolitiets egne tal, er Københavns kommune det sted i landet, hvor der bliver udskrevet allerflest fartbøder om året.

Sidste år blev der sendt 40.319 bøder afsted mod bilister, som på et eller andet tidspunkt kørte forbi en fotofælde i København. Herefter kommer Slagelse med 31.262 bødeskrivelser. Omvendt er det faktisk i Slagelse, hvor politiet skriver alleflest bøder ud. I hvert fald hvis man opgør det i vejstrækninger. Så ser regne stykket ud som følger:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
  • Vestmotorvejen, Slagelse – 25.825 bøder, 33 mio. kr.
  • H.C. Andersens Boulevard, København – 16.264 bøder, 26 mio. kr.
  • Fynske Motorvej, Middelfart – 8.881 bøder, 12 mio. kr.

Men det er ikke alt, siden har fundet frem til ved at se på tallene. Blandt meget andet viser tallene også, at tæt på halvdelen – helt nøjagtig 46 procent – af alle fartbøder gives til bilister, som trykker for hårdt på speederen i byzoner. I byzoner fik de danske trafikanter 200.000 fartbøder sidste år.

Samlet set skovlede fotovognene sidste år 668,5 millioner kr. i statskassen sidste år. Det svarer til 440.649 bøder. Imens bidrog landets 20 stærekasser med 107 millioner kroner. Det er 67.387 bøder.

Ses vi til Auto Show?


Kilde: Lånio.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk