Så villd er Hyundais nye, 35 år gamle bil helt tæt på

Hyundai Grandeur er sådan set både en ny og en meget gammel bil. Nogen kalder det, koreanerne har gang i for 'newtro'.

Hyundai Grandeur er sådan set både en ny og en meget gammel bil. Nogen kalder det, koreanerne har gang i for ‘newtro’.

Hvis man trækker ordene nyhed og retro sammen (på engelsk, red.), bliver det til newtro. Og det er Hyundais nye Grandeur måske bilindustriens bedste eksempel på lige nu.

Koreanerne overraskede alle, da man ud af det blå hev konceptet Grandeur frem for et par uger siden. For ikke bare deler modellen sit navn med Hyundais første bud på en personbil, Grandeur ligner faktisk sit forbillede fra dengang. 1986 for at være helt præcis.

Vi ved stadig ikke meget om, hvad der ligger under hjelmen. Andet end det er en elmotorer. Måske flere? Altså en elbil med retrolinjer.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Måske på vej i produktion
Men når det kommer til teknik, er der dog ikke ret meget retro over bilen. I kabinen alene er Grandeur-konceptet fyldt med skærme. Og vi fristes til at sige, at eksteriøret er én stor LED-fest. De pixelerede for- og baglygter er da også bilens afgjort største blikfang.

Da vi her på Boosted-redaktionen første gang så Grandeur-konceptet, gav vi det ikke mange chancer for at blive til andet og mere end det. Et koncept der aldrig ser så meget som skyggen af noget asfalt.

Men nu skriver det sydkoreanske medie The Korean Car Blog, at Hyundai faktisk har ladet sig inspirere af sig selv. Der kommer altså en Grandeur-lignende bil på vejene et sted i vejen. Mediet skriver, at det vil ske allerede i 2023.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Om det så lige bliver med Grandeur-navnet er stærkt tvivlsomt. Modellen findes nemlig allerede. Der kan dog også være tale om et facelift af modellen.

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk