Ja! Bilen her er en helt ny Hyundai

Faktisk er Hyundai'en så ny, at dens fulde navn er Grandeur Concept - selvom bilen ligner noget fra '80, er den et helt ny koncept fra i år.

Faktisk er Grandeur så ny, at dens fulde navn er Grandeur Concept – for selvom bilen ligner noget fra 80’erne, er den et helt ny koncept fra i år.

Der må sidde en designer eller to hos Hyundai, som er nostalgisk af sind. Mærkets seneste koncept er i hvert fald meget retro.

I hvert fald har Hyundai valgt at hylde deres første personbil. Den kom i 1986, og den hed – ja, du gættede det – Grandeur. Her 35 år senere ser koreanerne så tilbage.

I hvert fald når det kommer til eksteriøret. Ikke at der dog mangler moderne træk. Eksempelvis er både for- og baglygter ‘pixeleret’ – lidt som vi ser det på elbilen Ioniq 5. Meget apropos elbilen er det netop, hvad konceptet er. Selvom det faktisk ikke ser sådan ud.LÆS OGSÅ: UPS.. Pløre fuld bilist pløjer ind i kampfly

Koreanerne har endda beholdt kølergrillen – så pyt med at den absolut ingen funktion har. Det ser fedt ud. Desværre har Hynudai ikke sagt mere om, hvor stor et batteri der ligger i bilen. Eller i hvert fald hvad konceptafdelingen forestiller sig.

Klimavenlig retroraket
80’er-looket fortsætter inde i kabinen. Her er både ‘en-eget’-rat og en fysisk gearstang. Hvad havde for bare 10 år siden, troet at vi 2021 vil fremhæve den slags?

Nej, vel? Men de er her – altså 80’er-detaljerne. I det hele taget oser den brunrøde kabine af 80’er-stemning. Se bare forsæderne der går ud i et med en lille udskæring i nakkestøtten. Det var også på mode – dengang for fire årtier siden.

Ja, faktisk kunne du finde samme detalje på en Fiat Tipo langt op i 90’erne.

Sætte Hyundai så nogensinde Grandeur. Næppe? Modellen findes nemlig allerede i en sjette generation. Og den ser markant anderledes ud, end konceptbilen som den deler navn med.

Desværre…

Omvendt er det anden gang i år, at Hyundai ‘genopliver’ en gammel model. I april viste koreanerne Pony EV concept, som også var en kærlig hilsen til en bil fra mærkets tidligere modelhistorie.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk