Så vanvittig lyder Chevys nye 10,3-liters V8’er

Det kan godt være, at Chevrolet har sendt deres vilde 6,2-liters V8'er på pension. Men erstatningen er endnu vildere.

Det kan godt være, at Chevrolet har sendt deres vilde 6,2-liters V8’er på pension. Men erstatningen er endnu vildere.

Chevrolet Performance ZZ632/1000. Ja, det er et langt over. Men det dækker over noget helt fantastisk. Nemlig astronomiske 1.018 hestekræfter fordelt på 10,3 liter.

Og her er ingen hjælp. Ingen turbo, ingen kompressor, ingen hybridpakke. Nada! Hvordan Chevrolet i det hele taget har fået motoren gennem alle emissionskrav er en mindre gåde.

Den er DYR!
Ikke desto mindre er den her. Og du kan købe den. Indrømmet, med en pris lige knap 38.000 dollars, som svarer til 245.000 danske kroner, er den ikke billig. Men nu ved vi det mindste, hvordan V8-monsteret lyder.Det har Chevrolets performance-afdeling – blot kaldt Chevrolet Performance – delt en video af herligheden. Heldigvis med lyd på. Og ja, den konstruktion med en blok af støbejern er decideret vanvittig, når den arbejder sig op gennem sine omdrejninger.

Samtlige hestekræfter er til rådighed ved 6.600 omdrejninger, og Chevrolet anbefaler, at V8-motoren ikke presses forbi 7.000 omdrejninger. Produktionen begynder ikke før en gang i 2022, så du har stadig tid til at spare lidt skillinger sammen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk