Annonce:

Racerkører straffet for at snyde ulovligt

I årevis har Nascar-kørere brugt venstre hånd til at blokere for vinden og dermed få en aerodynamisk fordel. Men Joey Logan gik altså for langt.

Ligesom i alle andre sportsgrene findes der gråzoner i amerikansk Nascar. En af dem har kørerne udnyttet i årevis. De kører ganske enkelt rundt og blokerer vinden fra den åbne siderude med deres venstre hånd.

Men i søndags gik Joey Logano, der kører Ford Mustang for Team Penske, lidt for langt i den gråzone.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Som så mange andre af hans konkurrenter forsøgte han at holde vinden ude og dermed sikre sin bil en aerodynamisk fordel.

Men på videooptagelserne inde fra bilen kan man se, at den altså er helt gal. Joey Loganos venstre kørehandske lever nemlig ikke op til Nascar-reglementet.

LÆS OGSÅ: Toyota tester fossilbiler der trækker CO2 ud af luften

På optagelserne fra bilen er det tydeligt at se, hvordan der er syet en form for net, der forbinder fingerne, på handsken. Lidt i stil med en basketball-handske. Og det er ikke tilladt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Derfor røg Joey Logano, der gennemførte kvalifikationen til løbet som nummer to, helt ned gennem rækkerne af biler. Desuden fik han besked på at gennemføre et tvunget pitstop. En såkaldt stop-and-go-straf.

Turen i pitten endte ikke med at få den store betydning for Joey Loganos løb. Han endte i stedet med at befinde sig midt i et af løbets mange større uheld. Dermed blev det blot til en 28. plads. Fem omgange efter den ledende bil.

Læs flere nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler