Gal Mercedes R63 AMG med 700 hk er verdens hurtigste minivan


Mercedes R63 er måske hverken den mest kendte eller elskede AMG-model til dato – men hurtig, det er den – især med stage 2-kit fra Weistec og en berømt racerkører bag rattet.

Tidligere på måneden satte den amerikanske racerkører Tanner Foust noget af en rekord, da han efter 1.6 kilometer (eller 1 mil som amerikanerne siger) fik en Mercedes R63 AMG over målstregen med hastighed på 266.3 kilometer i timen.

Så hurtigt har ingen anden minivan nogensinde kørt før. Og en minivan er lige, hvad den relativt ukendte AMG-model er.


LÆS OGSÅ: Mercedes dropper V8 i C63 AMG – her er afløseren

At den ubesværet går tæt på 270 km/t skyldes, at tunerne fra Weistec har koblet et stage 2-kompressorkit på den mægtige 6.2-liters håndbyggede V8’er fra Affalterbach.

Lige i R63 AMG var den dog ingen succes for Mercedes. Faktisk havde tyskerne så store kvaler med at få solgt bilen, at det kun blev til 200 eksemplarer af R63 AMG på verdensplan.

En af dem er nu verdens hurtigste minivan. Godt nok er det blot 13 kilometer i timen hurtigere end fabriksbilens tophastighed, men en rekord er det.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk