Porsche skriver kontrakt med 19-årig dansker

Han er bare 19 år. Men danske Bastian Buus har alligevel kunne sikre sig et sæde i Porsche Motorsports junior-program.

2022 er netop blevet et endnu bedre år for racerkøreren Bastian Buus. Efter en imponerende motorsportssæson med blandt andet et rookiemesterskab, som kom efter otte sejre ud af otte mulige i den verdensberømte og benhårde Porsche Mobil 1 Supercup, er den 19-årige dansker fra Kolding nemlig blevet optaget i fabrikkens eftertragtede udviklings- og træningsprogram, Porsche Motorsport Junior Programme.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Optagelsen, som blev offentliggjort lørdag aften i forbindelse med Porsche Night of Champions i Stuttgart, Tyskland, er sket efter en tre dage lang shootout på den spanske racerbane Jerez.
Her deltog 12 særligt udvalgte Porsche Carrera Cup-kørere fra hele verden og gennemgik en række test og konkurrencer både på og udenfor banen, herunder også fysiske og mentale tests.
Bastian Buus kæmpede sig som den eneste gennem nåleøjet, og med sin nye titel som Porsche Junior følger et intenst program af fysisk og mental træning, coaching og support samt PR- og marketingaktiviteter.
Målet er en fremtid som én af Porsches faste fabrikskørere.Som juniorkører hos Porsche er Bastian Buus desuden sikret endnu en deltagelse i Porsche Mobil 1 Supercup, da kontrakten også inkluderer økonomisk support fra Porsche.
– Det er den bedste nyhed i min karriere indtil nu. For tre år siden kørte jeg stadig gokart, og nu er jeg på kontrakt med Porsche. Det er dét, som har været vores mål de seneste to sæsoner. Det er en kæmpe mulighed for at skabe mig den karriere som professionel fabrikskører, som jeg altid har drømt om, siger Bastian Buus i en pressemddelse.
I liga med store navne
At en kontrakt som juniorkører hos Porsche er eftertragtet skyldes, at de profiler, som har været optaget på udviklingsprogrammet siden det begyndte i 1997, alle har skabt sig en glorværdig motorsportskarriere.
Blandt de mest succesfulde finder man navne som Timo Bernhard, Marc Lieb og Earl Bamber, som alle har vundet både VM-titler og 24-timers Le Mans for Porsche – akkurat som danske Michael Christensen, som var juniorkører i 2013 og i dag er fast fabrikskører hos det tyske sportsvognsmærke.
– Jeg glæder mig enormt til at komme i gang og til at blive en del af Porsche og hele det netværk af dygtige mennesker, som omgiver mærket. Kæmpe tak til mit sponsornetværk, Flatout Club, og til min familie for en fantastisk support hele vejen. Og tak til mine teams, Allied-Racing og Lechner Racing, for at give mig de bedste betingelser for at nå de resultater, som har været afgørende for overhovedet at komme i betragtning til Porsche Junior Shootout.
Ved siden af sin deltagelse i 2023-udgaven af Porsche Mobil 1 Supercup arbejder Bastian Buus også på et stille op til sin tredje sæson i Porsche Carrera Cup Deutschland. Porsche Mobil 1 Supercup afvikles i forbindelse med verdensmesterskabet i Formel 1, og 2023-sæsonen rummer otte løb, startende på italienske Imola den 19.-21. maj.
Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk