Annonce:

DEBAT: Disse bilafgifter er helt galt i Danmark, mener Finn

Finn Olesen har siden 1998 prøvet at råbe politikerne inde på Christiansborg op. Han mener nemlig, der er noget helt galt med bilafgifterne herhjemme.

“Til de stigende brændstofpriser, der blev debateret i div grupper, synes jeg lige, at jeg vil knytte et par ord.

For afgifterne er helt ude af proportioner, da de er steget 1.300 procent i forhold til råolie-tønde-prisen henover årene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Os der kører fossilbil føler, vi nu via afgifter betaler for de tunge elbilers slid. Der lægges 4 millioner ton asfalt årligt på danske veje. Noget der med elbilerne vil stige til det dobbelte, når de engang dominerer.

Danmark har 74.784 km asfalterede veje, heraf 3.835 km. Der udledes ca. 25-30 kg CO2 pr. tons produceret asfalt.

LÆS OGSÅ: Hacker har opdaget hemmelig Tesla-funktion

Og så er der benzin- og dieselbilerne, og det de nu kører på og kommer til at køre på. Der findes grøn benzin og diesel, der skåner miljøet. Bl.a. GTL-diesel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Porsche har også opfundet en CO2- og svovl-neutral benzin. Hvorfor er de variationer ikke afgiftsreduceret?

GTL-diesel er så rent, at bilsynehallernes udstyr nærmest ikke kan måle andet end ren luft. Alligevel er der kun 50 GTL-standere i Danmark. Og det er en krone dyrere pr. liter end almindelig diesel.

Nye dieselbiler er bogstaveligt talt så gode, at det der kommer ud af udstødningen, er renere end det den suger ind.

Jeg føler, Lars, Dan Jørgensen og andre i regeringen ikke prioriterer bilparkens ve og vel rigtigt men mere andres forgodtbefindende. Måske kunne fagfolk komme med deres besyv og beviser for hvilken satsning og vej vi bør stræbe efter.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

LÆS OGSÅ: DEBAT: Frands vil straffe slukkede baglygter hårdere

Personligt beholder jeg min benzinbil, til den er slidt helt ned. Det er fint med dem, der vil køre elbil, jeg skal bare ikke betale for det med højere afgifter.

Jeg har siden 1998 kæmpet med ministerier om en mere fair afgiftsordning uden vægt/ejerafgift. Men hvor der betales efter forbrug via et tillæg på f.eks. 1 krone pr. ltr., kW eller lignende.

Så betaler sælgeren for de 50.000 kilometer, han slider vejene med om året. Mens søndagsbilisten betaler for de 2.000 kilometer, hun kører.

Igen vil jeg afslutningsvis påpege, at jeg intet har imod elbiler. Faktisk påtænker jeg at købe en Citroën e-C3 eller lignende i den størrelse, når min egen bil står over for en udskiftning.

Dan Jørgensen dog stikker halen mellem benene, når han konfronteres med mine spørgsmål. Der bliver ikke taget hensyn til almindelige borgeres økonomi. Men heldigvis er der udsigt til elbiler under 200.000 kroner.

Annonce:


Oven på mine ord er det mere regel end undtagelse, at især elbil-fanatikere vil komme med angreb og spørgsmål om kilder, teknik osv.

Jeg kan svare det samme mange gange, og endda til de samme personer flere gange. Derfor lader jeg disse ord stå her, og så må Google være din ven.”

Finn Olesen, Fredericia

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bemærk: Ovenstående artikel er et debatindlæg, der ikke er skrevet af Boosted-redaktionen.

Vil du være med?
Har du noget på hjerte om dansk bilkultur, lovstof, trafik eller bare generelt har en holdning til noget med fire hjul, og som kan være interessant for andre? Så send et debatindlæg til Boosted-redaktionen på boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.

Debatindlæg
Debatindlæg
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie, og vi bringer gerne debatindlæg fra læsere, som har noget på hjerte indenfor bilbranchen eller den danske bilkultur. Send dit indlæg til boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler