Politiet snupper varevogn – vejede 6,3 ton for meget


En af årets dummeste historier kommer fra politiet i den tyske by Nürnberg – tilbage i oktober stoppede de nemlig en Mercedes Sprinter med ‘lidt’ for meget i lasten.

Vi kan levende forestille os, hvordan øjenbrynene må have løftet sig, da de tilbage i oktober stoppede en meget lav Mercedes Sprinter – som i meget lav.

Nuvel, den slags sker. Det kunne være tale om en kollapset undervogn. Sådan en burde ikke køre på vejene – men lad gå. På værksted og videre.

LÆS OGSÅ: Falsk betjent fanget – forsøgte at stoppe ægte civilpatruljeDet var dog ingenlunde tilfældet her. I stedet viste Sprinteren sig at veje svimlende 9,9 ton, da betjentene fik vinket bilen fra motorvejen og ind til vejning på en nærliggende parkeringsplads.

En Sprinter af den type må maksimalt veje 3,5 ton i Tyskland. Det er altså et overlæs på 6,3 ton.

Lasten? Ost!

Chaufføren blev efterfølgende bedt om at fjerne de ekstremt mange kilo mejeriprodukter, indtil bilen vejede, hvad den måtte, skrev Polizei Mittelfranken dengang.

 

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk