PAS PÅ! Her kommer der flere fotovogne

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Som et resultat af den seneste politiaftale sender Rigspolitiet nu flere fotovogne på gaden i hele landet.

I december 2020 blev et flertal på Christiansborg enig om en ny politiaftale. Det betyder blandt andet 450 nye betjente og nye nærpolitistationer. Noget af aftalen skal politiet selv finansiere. Altså i den forstand at flere fotovogne skal på gaden.

Det sker nu. Eller helt præcist fra lørdag den 1. oktober. I alt sender Rigspolitiet 25 nye fotovogne ud. De skal fordeles på vejene og i politikredse over hele landet.

De danske bilister skal også vænne sig til at kigge efter en anden fotovogn end den vanlige Volkswagen Transporter. De nye ATK-biler, som fotovognene kaldes af politiet, bliver nemlig af typen Ford Transit Custom.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De skal, håber et politisk flertal, allerede fra i år skrabe 34 millioner kr. ekstra i statskassen. Næste år er beløbet sat til hele 134 millioner kr. Noget andet, som politi-aftalen også har betydet for de danske bilister, er større bøder. Bødetaksterne inden for færdselslovens rammer steg allerede 1. januar i år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk