Påkørte bevidst to personer – så billigt slipper 19-årig bilist

Genrefoto: presse-fotos.dk

Retten i Herning er kommet frem til, at en 19-årig bilist virkelig dummede sig bag rattet. Straffen er dog til at overse.

Retten i Herning har fundet en 19-årig mand skyldig i bevidst at have påkørt to personer på en parkeringsplads i Brande i april sidste år. Byretten kom frem til, at det er foregået med høj hastighed.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Nyt år, nye ‘regler’ – nu skal danske bilister huske dette

Det nægtede den 19-årige dog. Ligesom han i øvrigt nægtede sig skyldig. I retslokalet kom han i stedet med en forklaringen, om at han troede, de to mænd havde kastet sten på hans bil. Da det viste sig ikke at være tilfældet, hævede den 19-årige, at han bare kørte fra stedet.

Den forklaring gav retten dog ikke meget for. I stedet blev den 19-årige fundet skyldig i grov vold. Retten lagde bl.a. vægt på billeder af de skader, som de påkørte havde pådraget sig. Ligesom vidneforklaringer modsagde den 19-åriges udlægning af sagen.

Reklameblok:Truede også politiet
Egentlig var en tredje mand også ved at blive påkørt. Han slap dog ved at ‘springe for livet’, oplyser Domstole.dk.

Ud over påkørslen af de to mænd – og forsøget rettet mod en tredje – blev den 19-årige dømt for at have truet to betjente med vold. Samlet set vurderede Retten i Herning, at det skal koste bilisten 6 måneders ubetinget fængsel. Ligesom han ikke må køre bil i et år.

Dommen blev afsagt i oktober 2022, men er først offentliggjort på domstole.dk 28. december.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk