Nyt år, nye ‘regler’ – nu skal danske bilister huske dette

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Vi er heldigvis ikke ude i, at bødetaksterne bliver sat op, som de blev det ved indgangen til 2022.

Som vi også tidligere har fortalt her på Boosted, har bilister siden søndag 1. januar beholde lidt flere af deres egne penge. Det drejer sig dog ikke om ret meget. Faktisk skal vi bare tælle beløbet i øre pr. kilometer.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Tilbage i november besluttede Skatterådet, som følge af den generelle økonomiske situation, at sætte kørselsfradraget op. Det betyder, at bilister – der pendler på arbejde – fra 1. januar 2023 vil få 2,19 kr. pr. kørt kilometer. Altså hvis der er mellem 25 og 120 kilometer til arbejdspladsen. Det beløb var i 2022 2,16 kr. pr. kilometer.

Taksten over de 120 kilometer stiger med 2 øre fra 1,08 kr. til 1,10 kr. pr. kilometer. Samtidig stiger satserne for skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil. Her hæves beløbet fra 3,70 kr. til 3,73 kr. pr. kilometer.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk