Annonce:

Nye tal: Danskerne skrotter langt færre af disse biler

Der er sket et markant fald i antallet af biler, som skrottes i Danmark. Årsagen er flertydig, mener direktøren.

Økonomi er ikke det eneste, der spiller en rolle, når nye tal fra Dansk Producentansvar afslører, at der er sket et voldsomt fald i antallet af skrottede biler herhjemme.

Hvor der i 2019 blev skrottet godt 118.000 biler, lå tallet i 2022 på godt 80.000. En nedgang på over 30 procent på fire år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Forklaringen mener direktør hos Autoparts24, Troels Meier, ikke kun skal findes i, at danskerne af økonomiske årsager holder længere på deres biler.

– De seneste år har verden oplevet en række store kriser, der på forskellige måder har påvirket både produktionen og salget af nye biler samt prisen på brugte biler. Og det har uden tvivl også gjort, at færre biler er blevet skrottet de seneste år, lyder det fra direktøren.

LÆS OGSÅ: EU vil straffe bilister som åbner bildøre ‘forkert’

I 2023 blev der skrottet endnu færre biler med danske nummerplader. I alt 75.000 biler kom i hænderne på en autohugger sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

75.000 biler er dog stadig temmelig mange. Og ser man på, hvad danskerne kørte til skrot, tager Peugeot en klar førsteplads med 10.000 udtjente biler. Herefter fulgte Volkswagen og Ford med henholdsvis 8.600 og 6.400 skrottede biler.

Den fordeling har Troels Meier dog også en forklaring på. Og det er tilmed en ret simpel én af slagsen.

– Det er simpelthen fordi, det er de bilmærker, der kører flest af på de danske veje. Og derfor vil vi formentlig se det samme billede de kommende år, selvom antallet formentlig vil stige.

Danskernes adfærd ligger måske ikke helt i tråd med bilmærkernes generelle lyst til at sælge flere og flere biler. Men i den sammenhæng stikker et mærke som BMW faktisk ud.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Allerede i november 2022 fortalte mærket fra München, at bilisterne bør overveje at købe færre nye biler og i stedet beholde deres nuværende. Om ikke andet så i hvert fald længere end planlagt.

– Vi er virkelig nødt til at tænke mere over, hvordan vi forlænger bilers livscyklus. Her taler jeg ikke om brugtbilmarkedet generelt.

– Men om hvordan vi får den enkelte bil til at holde længere, lød det fra BMW’s chef for bæredygtighed Monika Dernai.

Læs flere nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler