Annonce:

EU vil straffe bilister som åbner bildøre ‘forkert’

Teknikken er allerede udbredt i Holland, hvor køreskoleelever ligefrem undervises i den. Men nu vil EU tvinge alle unionens bilister til altid at åbne døren med højre hånd.

Det kan spare en cyklist for at blive pløjet ned af en åben bildør at åbne med højre frem for venstre hånd, der er umiddelbart tættest på.

Alene i USA fortæller statistikken, at hver tiende cyklist, der kommer til skade i trafikken, er blevet ramt af en pludselig åbnet bildør. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den lille bevægelse tager dog længere tid at udføre. Alligevel er der i EU-parlamentet blevet stillet forslag om at straffe alle bilister, der ikke åbner døren på den måde.

Det skriver Brussels Times.

LÆS OGSÅ: Coffee & Cars-træf gør forbud mod amerikanerbiler permanent

Tricket er allerede udbredt i Holland, hvor nye bilister ligefrem undervises i at åbne bilens dør på den måde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og nu skal alle kørelærere i alle EU’s 27 medlemslande altså også til at undervise i det. Ligesom politiet får mulighed for at uddele bøder, hvis en bildør bliver åbnet ‘forkert’.

I et interview til flamsk radio fortæller professor i socialpsykologi Vera Hoorens, at det er en god idé at tvinge bilisterne til at åbne bildøre på den måde. “Mennesker er vanedyr”, siger professoren.

Foreløbig er der blandt EU-politikerne sagt god for det nye krav til kommende bilister og bøder til dem, der allerede har kørekort.

Selve afstemningen, der vil gøre forslaget til lov i alle EU-lande, udskydes dog til efter EU-valget, der finder sted i juni måned i år.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder om forholdene for bilister i Danmark og Europa her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler