Reklame:

Nye tal: 4 ud af 10 bilister dør på grund af fatal fejl

Det kan aflæses direkte i statstikkerne over dødsulykker på de danske veje, at varevognschaufførerne lader selen hænge.

Når en varevogn kører afsted, er der mere end tre gange større sandsynlighed for, at føreren ikke har sele på i forhold til førere af personbiler. Det er noget, som kan aflæses direkte i dødsulykkerne.

Andelen af dræbte varevognsførere, som ikke havde sele på, da ulykken skete, er nemlig 30 procent højere end for personbilsførere. Det betyder, at næsten 4 ud af 10 varevognsførere, som bliver dræbt i trafikken, ikke har sele på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelse.

– Det er tydeligt, at førere af varebiler halter bagefter andre trafikanter, når det kommer til at bruge selen.

LÆS OGSÅ: Danske bilister er bange – især elbil-ejerne spreder ny tendens

– Desværre betyder det også, at risikoen for at dø eller komme alvorligt til skade stiger markant.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Så uanset hvor travlt man har, eller hvor meget erfaring man har med at køre varebil, så tag selen på, siger Mathias Hjorth Frederiksen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Nu forsøger selvsamme organisation igen at minde varevognchaufførerne om, at de skal huske selen. Især op til december. Rådet for Sikker Trafik forudser nemlig nogle travle måneder for varevognschaufførerne på de danske veje.

– De mange pakker, som vi bestiller i denne periode, giver ekstra travlhed blandt chaufførerne i kurerbranchen. I den anledning vil vi gerne minde alle om at huske selen, der kan redde liv, lyder det fra Mathias Hjorth Frederiksen.

Reklameblok:


Indsatsen består primært af radiospots med budskab om at huske selen, så varebilschaufførerne bliver mindet om at tage den på i lige netop den situation, hvor budskabet er relevant.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?