Reklame:

Blev bygget i kælder – nu kan vild Countach-replika blive din

Hvor vild er historien om denne Countach, spørger du? Jo, altså… for at bilen overhovedet kunne komme på vejen, måtte en kældervæg bankes ned!

Det er efterhånden mange år siden, at vi første gang fortalte om Kem Imhoff og hans vilde Lamborghini Countach-projekt. Tilbage i 2008 gik han nemlig viralt, fordi det på 17 år var lykkedes ham at bygge en Countach-replika. 17 år!

Spol frem til 2022 og den selv samme replika er nu dukket op på eBay. I sin tid (altså i 1990) besluttede Imhoff sig at bygge sit helt eget eksemplar af drømmebilen – nemlig den sorte Countach fra den originale Cannonball Run-film.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og i modsætning til mange andre replikaer er bilen ikke baseret på en billig sportsvogn. I stedet er den bygget på en rørramme, som Imhoff selv fik fremstillet. Faktisk byggede han stort set alle dele selv, undtagen ting som undervogn, motor, den femtrins ZF-gearkasse og bremserne.

Måtte banke væg ned for at få bilen ud
Undervognen er i øvrigt fra en Corvette C4, mens motoren er en V8’er. Og altså ikke helt lever op til forbilledets V12’er. Til gengæld yder den 514 hestekræfter.  Meget mere end de 375, som forbilledet Countach LP 5000S har.

Hvad skal den så koste i dag? 100.100 dollars siger sælger. Det svarer til 672.000 danske kroner. Til gengæld har bilen ifølge annoncen kun kørt 70 mil (112 kilometer), siden Ken Imhoff byggede den. Det hører med til historien, at Ken Imhoff var nødt til banke en væg i kælder ned for overhovedet at få bilen ud, da den stod færdig.

Reklameblok:
Hvorfor han ikke beholdt bilen, melder historien desværre ikke noget om. Men vildt arbejdet det er det helt sikkert.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?