Nu får Aston Martin deres egne AMG-motorer


Fremover skal Aston Martin ikke dele AMG-teknik med Mercedes. En ny aftale mellem Mercedes og det britiske sportsvogns-mærke betyder nemlig flere ‘unikke’ motorer.

En ny aftale i samarbejdet mellem Mercedes og Aston Martin betyder, at briterne ikke længere skal nøjes med almindelige AMG-produkter. Tunerne fra Affalterbach skal nemlig i gang med at fremstille motorer, som kun skal bruges i Aston Martins biler.

Ordene kommer fra ingen ringere end bestyrelsesformand hos Aston Martin og teamejer i Formel 1, Lawrence Stroll.

Faktisk bliver Strolls hold, Racing Point, også til Aston Martin fra 2021-sæsonen. Men det er en anden historie.Sidder på 20 procent
I forholdet til samarbejdet mellem Mercedes, AMG og Aston Martin er det ikke længe siden, at førstnævnt overtog 20 procent af Aston Martin. Dengang lød forklaringen, at det sikrede et tættere samarbejde mellem de bilfabrikker.

LÆS OGSÅ: Aston Martin – Vi dropper ALDRIG benzinbilen!

Ser man på de respektive AMG-modeller fra Mercedes og så Aston Martins modelprogram, giver det da også godt mening, at briterne vil adskille sig mere fra deres motorleverandør.

For selvom en AMG-mercer er dyr, så er en Aston Martin i reglen altid dyrere. Og skal der ekstra kroner på bordet, er det nok de færreste kunder, der vil nøjes med en AMG i en anden indpakning og Mercedes-teknik fra i går.

E63S forklædt som Aston Martin
Motorene i fremtidens Aston Martins bliver da også anderledes ‘både når det kommer til hestekræfter og moment’, lovede bestyrelsesformand Stroll i et nyligt interview med Autocar.

Hvad der kommer ud af det, er svært at spå om. Men det er ikke længe siden, at en camoufleret “DBX” blev spottet ude i den rigtige trafik. Den menes at være en E63 S i forklædning.

Vi kan ikke være de eneste, der venter i spænding.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk